Hurumlandet er et område sørøst for Drammen og denne halvøya er en egen kommune med knapt 10 000 innbyggere. Med sin fantastiske beliggenhet mellom Drammensfjorden og Oslofjorden er stedet veldig populært, spesielt i sommerhalvåret. Med en kystlinje på hele 93 km så er det klart at det finnes en lengre rekke med strender som kan besøkes når været tillater det. Hurum består også av annet enn strender og kan by på koselige bygder, museer, golfbaner, gallerier, spisesteder og mange overnattingsmuligheter fra campingplasser til stilige hoteller. Det er liten tvil om at Hurumlandet er en liten perle og med sin varierte natur er det noe for enhver smak her.

De mange strendene

Fra Holmsbu, ned forbi Rødtangen og videre bort mot Tofte finnes det et flott utvalg av strender og langt de fleste av dem er lett tilgjengelige. Vi har plukket ut en rekke av dem og kommer her med en kort beskrivelse slik at dere enklere kan finne en strand som passer akkurat for dere.

Bråtan og Bugtestranda:

Denne sandstranda ligger ved foten av en gressbakke og er veldig barnevennlig. For å komme seg ditt må dere kjøre til Støaveien 28, men hver oppmerksom på at det ikke er mulig å parkere der. Nærmeste parkering er ved Kjøia i Holmsbu. Her er ikke noen fasiliteter av noe slag, så husk å ha med dere det som trengs og få ordnet det fornødne på forhånd.

Bugtestranda er den perfekte strand for familier med småbarn. Her finnes en langgrunn sandstrand sog ligger nedenfor noe bebyggelse i Bugtegaten. Også her må man parkere ved Kjøia i Holmsbu men til gjengjeld finnes det et toalettanlegg her.

Rødtangen, Ertsvika og Apotekstranda:

Ved Rødtangen finnes det også en langgrund sandstrand som ligger rett ved campingplassen. Men stranden er åpen for alle og her er det parkering ved snuplassen samt tilgang til toalett.

Lengre sør finner dere en liten bukt ikke langt fra Kana. Stranda her heter Ertsvika og den eneste måten å komme seg hit er ved å parkere ved bommen ved Tronstad Gaard. Derfra er det rundt 2 km å gå til stranda. Det er også mulig å følge kyststien i Hurum og komme seg til stranda den veien eller selvsagt med båt.

Men det finnes også flere strender på den andre siden av Hurum halvøya, mot Tofte og Oslofjorden. Den ene er Apotekstranda, lengst sør på Hurumlandet, en barnevennlig sandstrand og ved siden av sandstranda er det også et svaberg for dem som foretrekker dette. Denne stranda er velegnet for folk som har gangbesvær eller sitter i rullestol og ved stranda finnes det et lekeområde samt toaletter og lekeapparater på området. Dere kan parkere rett ved stranda.

Skjæra og Sandbukta:

Stranda ved Skjæra er ikke den største, men her er flere fasiliteter som andre strender ikke har. Den ligger tett på Tofte og bussen stopper ganske nær stranda. Samtidig er det kort vei til butikker og en kiosk og for dem som ønsker å kose seg med å grille pølser på kvelden så er her egen bålplass som kan benyttes av alle.

Den siste strand er en flott sandstrand som er vernet som naturreservat. Man må parkere ved Sagene og så gå den siste kilometer ned til stranden som ligger i en liten bukt. Her er det toalett, men resten av det dere trenger må dere ta med.