Rødtangen har vært et populært badested helt siden 1857. Her startet det hele, i følge historien, med en sakfører og en apoteker som var på rotur fra Drammen og endte opp ved Rødtangen. Her badet de i sjøvann og siden ble det til flere turer. Samtidig begynte mange andre badegjester å ta turen til Rødtangen og senere Holmsbu. Det ble bygd badehotell, badehus for begge kjønn og enda et stupetårn. I de følgende mange, mange år har bleke fruer fra byen, som kom med dampbåter fra Oslo og Drammen, nydt den friske havluften og vannet ved Rødtangen og Holmsbu. Men, de som reiser til Rødtangen i dag bor på en litt annen måte, nemlig på camping, men fortsatt rett ved stranden.

En populær badeplass

Stranden ved Rødtangen Camping er lang, barnevennlig og myk, og samtidig kan man nyte en fantastisk utsikt nesten hele veien til verdens ende. På selve campingplassen er det plass til ca. 200 telt og campingvogner. Dette er såkalte sesongplasser som er tilgjengelig i sesongen fra 1. mai til 1. oktober og alle med tilgang til 10 Amh strøm. Størrelsen på campingen gjør den til en koselig liten plass hvor det likevel er høy solfaktor og mye folk om sommeren. For den kommende sesongen vil det være et nytt selskap som skal drive den populære campingplassen. Det er Sommer Som Vinter, et selskap som har eksistert i 20 år, og som skal stå for den videre drift. Selskapet ble valgt da de allerede har bred erfaring med å formidle aktiviteter og har stor kompetanse på området. De driver fra før av med kurs og utdanner mennesker til å glede seg over opplevelser og aktiviteter sammen med andre, noe som er veldig aktuelt på en campingplass.

Her vil bli masse aktiviteter i den kommende sesong og samtidig vil plassen bli pusset opp og forholdene lagt enda bedre til rette for brukerne av campingplassen. Fra før av finnes det et servicebygg som inneholder kiosk og informasjon om området samt to sanitærbygg. Rundt bygget er det et grøntanlegg og friområder som gjestene kan benytte.

Aktiviteter

En av de mere populære aktivitetene ved Rødtangen er fisking. Litt lengre ute i fjorden er det flere bra fiskeplasser hvor det er mulig å fange sei, torsk, makrell og flyndre. Dette skyldes at der hvor fjorden snevrer inn, kommer det vann fra Drammenselva. Det betyr at selv om vannet er fersk ved overflaten, så er det saltvann lengre nede og her trives fiskene veldig godt. Her har det faktisk også blitt funnet et lite korallrev på 20 meters dyp i fjorden.

Men det blir en rekke andre aktiviteter for barn på Rødtangen camping. En av dem er aktivitetsleir. Her kan de få brukt kroppen sin, være ute i naturen og samtidig får de bedre selvtillit og lærer seg nye ferdigheter. Samtidig er sikkerheten i fokus og det er kun erfarne ledere og assistenter som brukes på en slik leir. De unge kan være med på kanosafari, indianer padling, prøve å skyte med luftgevær, være med på skattejakt, øve seg på førstehjelp og førstehjelpsorientering, zipline, bygge sandslott, bade og delta i mange andre vannaktiviteter.