Hurum og omegn er et populært sted, spesielt i sommerhalvåret hvor mange turister kommer på besøk. Mange kommer fra Oslo og tilbringer tid her i helgene eller over lengre perioder, men det kommer også mange besøkende fra andre steder i Norge. Her kan de nyte en fantastisk natur som ikke finnes mange andre steder på Østlandet. Her er flere severdigheter og spesielt de små tettstedene er svært populære på grunn av den spesielle atmosfæren. Men det er også mulig å gå lange turer langs den kjente kyststien som går nesten hele veien rundt halvøya som utgjør Hurum, eller dere kan besøke galleriet i Holmsbu og etterpå kjøre en tur til Sætre.

Her finnes det en koselig liten havn med flere gode spisesteder som servere god mat og samtidig kan man nyte utsikten over havna og fjorden. En av disse spisestedene er Cafe Losen som har spesialisert seg på sjømat og kan tilby fersk fisk og skalldyr til lunsj og middag. Det er også mulig bare å bestille småretter i løpet av dagen. På menyen står klassiskere som rekecocktail og fiskesuppe eller dere kan bestille laksefilet, biff eller pizza, om en i selskapet ikke spiser fisk. Dersom dere kun er litt småsultne så finnes det flere ulike salater på menyen og smørbrød med håndpillede reker eller karbonade.

Stedet åpnet i 1996 og er innrettet i en gammel villa fra 1700-tallet. Her har vært spisested mange ganger tidligere opp gjennom årene. Spiser dere her på kvelden er det mulig å bli sittende en utover kvelden hvor stedet blir gjort om til et utested med ulike musikalske innslag. Noen dager er her live musikk med lokale musikere og andre dager er det en DJ som spiller musikk frem til kl. 02.00 på fredager og lørdager.

Sætre

Når først man tar seg en tur til Sætre, så kan man like gjerne bruke litt tid på å bli bedre kjent med byen. Det er blant annet her man finner administrasjonen for Hurum kommune og det eneste nærsenter i kommunen. Byen kan tilby flere matbutikker, blomsterbutikk, apotek, frisører, lege, eiendomsmegler og selvsagt mange spisesteder. Det er også herfra det går buss til Tofte, Klokkarstua, Verket og Holmsbu samt Drammen og Oslo. Vi kan derfor godt kalle Sætre for Hurumlandet sitt knutepunkt.

Det finnes selvsagt flere spisesteder enn Losen. I Sætre er det mulig å spise på Sætre Gård som serverer typisk norsk husmannskost i historiske omgivelser. Ønsker dere litt mer eksotisk mat, så kan Freyborgstua tilby kinamat, pizza eller andre tradisjonelle retter i lokaler som ligger rett ved sjøen i Storsand. Her er det også et stort friområde som kan benyttes til en liten badetur før dere setter dere til bords.

Grønsand Gård

Når vi er inne på spennende spisesteder i området, så er det verdt å få med seg Grønsand Gård. Her er det flere aktiviteter i løpet av sesongen hvor det er mulig å delta. Blant annet pubkveld, konserter, 17.mai feiring eller om sommeren kan dere ta en runde på korthullsgolfbanen. Selve gården menes å stamme fra tidligere Sand gård som var et høvdingsete i gammel tid. Her kunne man kontrollere skipsleden gjennom indre Oslofjord og det menes også å ha vært mulig å krysse fjorden på dette stedet med en form for «ferge».